Waar moet ik rekening mee houden bij het opzetten van een springkussen?

maandag 29 maart 2021

Je gaat een springkussen huren? Wat leuk! Een springkussen staat namelijk garant voor veel plezier. Echter zijn er een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden. Het opzetten van een springkussen is niet heel lastig, maar het vergt wel aandacht. Ook na het opzetten van het springkussen is het belangrijk dat jij het springkussen in de gaten houdt. Omdat de veiligheid van de kinderen het allerbelangrijkste is, zetten wij de belangrijkste zaken op een rijtje. Na het lezen van dit artikel weet jij tot in de puntjes waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van een springkussen.

 

 

Waar plaats je een springkussen?

Voordat je überhaupt een springkussen gaat huren, is het belangrijk om de gewenste locatie te bepalen. Op deze manier krijg je namelijk een goed beeld van de ruimte, de ondergrond en of de locatie binnen of buiten is. De ruimte is namelijk belangrijk voor het aantal vierkante meters dat je tot je beschikking hebt. Dit betekent niet dat als jij 20 vierkante meter tot je beschikking hebt, het springkussen dezelfde afmetingen kan hebben.

 

De benodigde ruimte voor een springkussen

Het is van belang dat de ruimte groot genoeg is voor het springkussen. Heeft het springkussen een afmeting van 3meter bij 4meter? Dan moet de ruimte minimaal 5meter bij 6meter zijn. Dit in verband met de veiligheid van de kinderen en van het springkussen zelf. Plaats het springkussen daarom niet in de buurt van een heg, een schuur of in de buurt van andere (scherpe) voorwerpen.

De beschikbare ruimte is ook van invloed op het soort springkussen dat jij kunt huren. Springkussenverhuur Zwolle verhuurt namelijk mini springkussens, maar ook springkussens met glijbanen.

 

Hoe zet je een springkussen op?

Je hebt de locatie bepaald, het aantal vierkante meters berekend en je hebt het perfecte springkussen gehuurd. Het is nu aan jou om het springkussen op te zetten. Gelukkig is dit geen moeilijk klus door de meegeleverde elektrische blower. Het enige dat jij hoeft te doen is het springkussen neerleggen met de goede kant naar voren. Het is aan te raden het springkussen al zoveel mogelijk uit elkaar te halen. Op deze manier kan de lucht zich makkelijker verspreiden in het springkussen en neemt hij sneller de gewenste vorm aan.

Nogmaals: houdt scherpe voorwerpen uit de buurt en zorg voor genoeg ruimte om het springkussen.

 

De veiligheid staat voorop

Is het springkussen volledig opgeblazen? Dan kan het feest beginnen! Zorg er wel nog eventjes voor dat de blower en zijn bedrading netjes en veilig opgeborgen zijn. Voordat de kinderen het springkussen betreden, is het belangrijk dat het springkussen getest is en dat de schoenen uit zijn.

Het is van belang dat het springkussen gedurende de dag over genoeg lucht bezig. Is dit niet het geval, haal dan direct de kinderen van het springkussen. Is het probleem gevonden en opgelost? Dan kunnen de kinderen weer vrolijk verder springen!

 

Meer informatie

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Terug naar het nieuwsoverzicht