Hoe organiseer je een sportieve middag voor jong en oud?

maandag 19 december 2022

Hoe organiseer je een sportieve middag voor jong en oud?

Organiseer je een sportief evenement voor jong en oud of een familiedag? Dan is het van belang dat je sportieve activiteiten aanbied voor zowel jongeren als ouderen. Bij het organiseren van een sportieve middag moet je met verschillende dingen rekening houden. Wij, van Springkussenverhuur Zwolle hebben voor jou uitgezocht waar je allemaal rekening mee moet houden. Na het lezen van dit weet jij hoe je een sportieve middag organiseert voor jong en oud. 

 

Locatie

Wanneer je een sportieve middag wilt organiseren is het van belang dat je eerst een locatie uitzoekt, waar er genoeg plek is voor een sportieve middag. Bij het zoeken naar een geschikte locatie moet je zorgen dat de locatie groot genoeg is voor alle deelnemers, dat je bij de gemeente een vergunning aanvraagt en dat je kijkt of de locatie aan alle veiligheidseisen voldoet. Om aan alle veiligheidseisen te voldoen is het van belang dat er voldoende begeleiding is en er een hulp post aanwezig is. Om de deelnemers van veraf al te laten zien waar de sportieve activiteiten middag plaats vindt kan je als organisator skyutbes plaatsen bij de ingang.   

 

 

 

Activiteiten om te doen

Het belangrijkste van de sportieve middag is dat er leuke en verschillende activiteiten zijn te doen voor zowel jong als oud. Zorg voor wat actieve activiteiten, waar je je conditie en uithoudingsvermogen kunt testen. Denk aan een stormbaan, een potje voetbal of touwtrekken. Wissel af met wat meer ontspannen activiteiten, zoals ringwerpen XXL en een buikschuifbaan waar je alleen een aanloopje voor hoeft te nemen. Mochten de deelnemers nog energie over hebben, kunnen ze de middag springend afsluiten op een springkussen

 

 

 

Hapje en drankje

Tijdens een sportieve middag is het van belang dat de deelnemers genoeg eten en drinken. Dit om energie te krijgen en om te voorkomen dat een deelnemer flauw valt door het leveren van te veel inspanning. Zorg voor flesjes water, sandwiches en fruit tussen door. Wordt de sportieve middag gezamenlijk afgesloten? Dan is het leuk om bijvoorbeeld te barbecuen. 

 

 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht